PIPARKAKKUTALO // BLOGMAS #3

"Metri metriltä se mäki pienenee" - Matti Nykänen

Kaupassa ihmetellään, mikä ihme on korintti, ja tuhlataan budjetti kettukarkkeihin ja ranskanpastilleihin. Taikina turpoaa uunissa, eikä palojen yhteensopivuudesta ole tietoakaan. Seinät palaa ja karsinogeenit voi maistaa. Liima ei toimi, on turvauduttava sokeriin. Kolme tuntia vaivaamista, sommittelua ja tahmaisia käsiä.



Mutta me tehtiin se! Pyhitettiin koko päivä piparitalolle, ja ensimmäiseksi tekeleeksi se onnistui yllättävän hyvin. Perheen voimin ollaan joka joulu tehty yksi, mutta tänä vuonna halusin kokeilla, miten suoriutuisin koetuksesta kaverin kera. Ei se täydellinen ole, mutta meillä oli hauskaa (ja toivottavasti joulumieltä levisi myös ripaus joulunvihaajakaveriinikin).

Meillä oli valmiiksi paperista leikatut muotit seiniksi, katoksi ja savupiipuksi. Netistä löytyy vaikka minkälaisiin taloihin mallikappaleita, joten itse ei tarvitse arkkitehdiksi kouluttautua. Meidän talo jäi piiputta, sillä alkuperäinen kettukarkkitakka-idea ei onnistunutkaan tilanpuutteen (talo rakennettiin väärään kohtaan alustaa...) vuoksi. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä pienellä mielikuvituksella karkit taipuivat myös aidaksi. 





Jos oma mielikuvitus rajoittuu vain muutamien metrien korkeuteen, kannattaa inspiraatiota lähteä hakemaan esimerkiksi Pinterestistä. Sieltä esimerkiksi bongasin vastaavanlaisia lumiukkoja! Piparitalot ja -rakennelmat ovat herkullinen ja hauska tapa käyttää luovuutta hyväksi joulun alla. Nyt ruualla on lupa leikkiä!

Kommentit

  1. Lumiukko nauratti :D
    (edellisessä viestissä oli väärä hymiö, heh)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ERISTÄYTYJÄ, ÄLÄ JÄÄ PUUN ALLE

INTERRAIL + ROADTRIP 2018, OSA 3

SUOMI, MEIDÄN MAA JA MEIDÄN KIELI // BLOGMAS #6