JOULULAHJAVINKKEJÄ // BLOGMAS #8

"Metri metriltä se mäki pienenee" - Matti Nykänen

Aina joulun alla mulle iskee aina tarve ostella joululahjoja, kuten varmaan melkein kaikille. On ihanaa, kun keksii oikeasti hyvän ja käyttökelpoisen lahjan, josta tietää toisen varmasti ilahtuvan. Sitten löytyy niitä tapauksia, joilla on jo kaikkea, jotka eivät toivo mitään, eikä mielikuvitusta riitä keksimään täydellistä lahjaa.

Mulla on itsellä tänä vuonna ollut tavoitteena ostaa lahjoja, josta toinen oikeasti ilahtuu ja joista oikeasti on hyötyä (innostuin kyllä muutenkin lahjojen kanssa, yhdellekin kaverille ostin varmaan jo kolme eri lahjaa, hups). Oon myös onnistunut aika hyvin, mielestäni. Tiedän, että moni vielä kuitenkin pähkäilee lahjojen kanssa, joten tässä monia eri ideoita lahjaksi!


  • Mausteet - esim. iskälle tai äitille, tai jollekin joka kokkailee paljon. Mausteita tarvitaan aina, ja saatavilla on myös tosi kauniita purkkeja, jotka ilahduttaa kaapissa pitkään.
  • Teemaboksi - eli kootaan johonkin boksiin teeman mukaan erilaisia juttuja. Esimerkiksi kokosin yhdelle ystävälle "ylppäri survival kit'in", johon laitoin mm. herkkuja, lämpimät sukat ja post-it lappuja. Voi tehdä kans jollain yksinkertaisemmallakin teemalla, vaikka lempiväri ja koota sen mukaan kaikkia kivoja juttuja laatikkoon/pakettiin.
  • Lahjakortit - kuulostaa ehkä helpolta ja tylsältä, mutta mun mielestä ne on oikeasti tosi hyödyllisiä. Saa itse valita, mitä tahtoo! Esim. vaatekauppoihin tai tekniikkaliikkeisiin saa monella arvolla kortteja, ja usein lahjakohteen mieltymyksistä tietää edes sen verran, että osaa valita paikan, johon saaja saa varmasti tuhlattua rahansa. Vaatteet ovat varsinkin usein sellaisia, joista ihmisillä on tarkat mielipiteet; lahjakortilla he saavat ostaa juuri haluamansa tuotteen.
  • Kynttilät - jos vain tiedät saajan polttavan niitä. Varsinkin vähän erikoisemmat kynttilät, kuten Pyropetsit, eli kauniisti muotoillun kynttilän sisältä paljastuu metallinen luuranko. Samalta sivulta löytyy myös tavallisempia kynttilöitä, joiden alta kuoriutuu hauska teksti.

Erilaisia nettisivuja selaillessa löytää myös usein todella hauskoja ja luovempia lahjoja. Mun suosikkeja tähän tarkoitukseen on esim. Amazon ja Asos. Tässä muutamia poimintoja niiden tuotteista:


  •  Kalenteri: Erilaisia söpöjä kalentereita löytyy netistä hurjat määrät, joten jos tiedät kaverin käyttävän mieluummin paperisia versioita, kannattaa tutkia Amazonia huolella.


  •  Teenhaudutin: Kaverille, joka juo (irto)teetä. Tällaisen kylkeen jokin kiva paketti teetä, ja lahja on valmis!





  • Raaputuskartta: Ei ehkä kaverille, joka pysyttelee Suomen rajojen sisäpuolella, mutta maailmanmatkaajakaveria tämä voisi ilahduttaa.


  •  Hassut kirjat, vaikka vessalukemiseksi. Etenkin Asoksen lahjaosastolta löytyy tosi monenlaisia, niin hassuja kuin vähän totisempiakin, kirjoja.

  • Kaikkien kaapit varmaan jo pursuilevat kivoja mukeja, mutta niin Amazonista kuin Asokseltakin löytää paljon eksoottisempiakin kuppeja, kuin Prisman kuluneilla quoteilla varustetut.

Paras tapa kuitenkin saada ensimmäinen haisu mahdollisista toiveista, on kysyä. Sorrun kuitenkin itsekin monesti sanomaan "ei mitään", mutta silloin on hyvä turvautua esimerkiksi johonkin ylläolevista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ERISTÄYTYJÄ, ÄLÄ JÄÄ PUUN ALLE

INTERRAIL + ROADTRIP 2018, OSA 3

SUOMI, MEIDÄN MAA JA MEIDÄN KIELI // BLOGMAS #6