5 x PARHAAT PUOLET TALVESSA // BLOGMAS #4

"Metri metriltä se mäki pienenee" - Matti Nykänen

Talvi on ehkä eniten inhoamani vuodenaika. On kylmää, lumista, vaikeaa kulkea, pimeää... Talviurheilukaan ei kiinnosta, joten talven ainoa valonpilkahdus on minulle joulu (ja synttärini). Muuten se on lähinnä loskassa tarpomista tai miinus kolmessakympissä hytisemistä, ainaista kesästä unelmointia. Päätin kuitenkin haastaa itseäni miettimään talven hyviä puolia, ja vaikka talvesta en niin pidäkään, löytyy siltä kuitenkin puolensa. Löysin nimittäin yhdeltä istumalta viisi, vaikken edes listannut joulua, talven kohokohtaa!



1. Hyvä tekosyy olla menemättä, noh, mihinkään
Talvella saa usein rentoutua kotona kuumien juomien äärellä huomattavasti enemmän kuin hyvillä keleillä. Kylmyys ja lumi toimii usein hyvänä syynä olla poistumatta neljän seinän sisältä Netflixin ääreltä. Paksut unihupparit, viltit ja isot mukilliset kaakaota kynttilänvalossa kuuluu ehdottomasti mun talvipuuhiin. Ehdottomasti paras vinkki tälle talvelle on ostaa kahviin laitettavaa siirappia ja taiteilla kotona Starbucksin veroiset karamellilatet!

2. Lumi on kaunista
En voi tietenkään kieltää tätä faktaa. Rakastan kesäisiä koivumetsiä, auringonvaloa ja järven välkehdintää, mutta myös talvisen kaunis, kimmeltävä hankipeite näyttää hyvältä. Usein myös kuviin saa kivan valon ja vaalean värimaailman, mistä tykkään. Kesällä tuppaa olemaan, hmm, vihreää!

3. Tunnelma
Talvessa on tietynlainen tunnelma, suurimmilta osin valoisuuden (puutteen) vuoksi. Tiedän, ettei moniin iske pimeä ajanjakso, mutta mä itse tykkään hämärästä ja pimeästä tosi paljon. Mulla ei ole mitään auringonvaloa vastaan, silloin on just tosi kaunista, mutta tykkään kotona istua ennemmin hämärässä huoneessa. Kynttilät loistaa silloin parhaiten, ja suurena kynttiläfanaatikkona nautin siitä. Erilaisten kaamos- ja tunnelmavalojen loisteessa mieli lepää!


4. Hupparit, pipot...
Mukavat vaatteet kuuluu mun bravuuriin, huppareita löytyy vaatekaapista kymmenkunta. Kesäiltoina Suomessa on kyllä riittävän kylmä hupparikeleihinkin (paitsi viimekesänä), mutta pipo on usein jo liioittelua. Se kuitenkin pelastaa usein huonot hiuspäivät, ja talvi on oiva syy pipon ja kaulahuivin käyttöön. Vaikka tykkään silti pukeutua ennemmin kesäpäiväksi kuin talveksi, on myös talvipukeutumisella etunaan mukavat, paksut hupparit ja villasukat. Toisaalta, kylmä viima tunkeutuu joka kolkkaan eikä sopivia housuja meinaa pakkaskeleille löytyä millään, mutta pysytään nyt niissä positiivisissa. Pipot, villasukat ja hupparit on mun "to go" talveen!

5. Arkirutiinit & UNI
Rutiinit ei ole pelkästään talven juttu, sillä jo syksyllä kouluun/töihin palatessa rutiinit alkaa tulla takaisin, kestävät läpi talven aina kevääseen saakka. Mutta, ne kuuluvat myös talveen! Muistan vielä, että loppukesästä jo odotin kouluun paluuta, lähinnä rutiinien vuoksi. Etenkin mun aamurutiini on mulle jostain syystä tärkeä, mutta kesällä se ei tunnu merkitykselliseltä. Ehkä rutiinin sisällöstä myöhemmin omaa juttuaan! Lisäksi talvella on helpompi saada unta kuin kesällä, koska kylmän kirpsakka ilma tuppaa viemään energiaa ja viileämmässä huoneessa on mukavampaa käpertyä peiton alle yöunille. Kesällä tuulettimien voimalla viilennetty huone ei aja samaa asiaa!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ERISTÄYTYJÄ, ÄLÄ JÄÄ PUUN ALLE

INTERRAIL + ROADTRIP 2018, OSA 3

SUOMI, MEIDÄN MAA JA MEIDÄN KIELI // BLOGMAS #6