JOULUKUUN BULLET JOURNAL // BLOGMAS #13

"Metri metriltä se mäki pienenee" - Matti Nykänen

En ole juuri blogin puolella esitellyt mun bullet journalia, bujoa, eli päiväkirja-kalenteri-sekamelskaa. Sain juuri valmiiksi loputkin joulukuun päivät, joten ajattelin näyttää, miltä joulu näyttää kalenterin kansien välissä.


Alkunäkymä ei ole ihan sellainen, kuin olisin sen halunnut olevan. Tykkään hieman näyttävämmistä kuukauden aloitus -aukeamista, joten tämä ei kuulu lemppareihini. Kivoja jouluisia aukeamia en meinannut vaan millään löytää Pinterestistä, joten tähän päädyin.



Ensimmäinen viikko on aika värikäs, tai paljon väritetty ainakin, kun vertaa mun suurimpaan osaan aukeamista. Usein sivuille jää aika paljon valkeaa näkyviin, mutta nyt kokeilin suoraan erästä mallia netistä. Puuväreillä värittäessä kuvista ei vaan tullut ihan niin kirkkaita, ja motivaatio meinasi loppua värittäessä kesken (joo, suurten alueiden, esim. kuusen, värittäminen ei kuulu mielipuuhiini). Noh, ainakin aukeama on jouluinen.



Toisen viikon kohdalla tahdoin mahdollisimman nopeatekoisen, yksinkertaisen aukeaman. Löysin poron mallin Pinterestistä, ja siitä inspiroituneena vetelin valonauhaa ympäri viikkoa. Yksinkertainen ratkaisu, mutta näyttää ihan hauskalta.



Joulukuun kolmanteen viikkoon käytin hieman ostamaani ruskeaa paperia, mikä näyttää musta kivalle. Sivu meni vain hieman pieleen, kun aloin vahingossa tehdä vihreitä viivoja väärällä vihreän sävyllä, enkä tolla, mitä olin jo käyttänyt... No, ei voi mitään! Mielikuvitus myös loppui hieman kesken, joten aukeama on aika yksinkertaisen näköinen.



Kävin äitin kanssa teippitarhan varastolla Tampereella valikoimassa muutamia joululahjoja itselleni, ja äiti antoi yhden etukäteen jo: Tombowin Dual Brush -kynät. Halusin kokeilla niiden vesiliukoisuusominaisuutta, ja löysin Pinterestistä mukavan talvisen viikkonäkymän. Kuusien taustan tein vetelemällä ensin märällä pensselillä hieman vettä sivulle, sitten vielä hieroin tussia hieman siveltimeen ja sivelin uudestaan, ja sain vesivärimäisen hennon taustan. Tykkään tästä ehdottomasti eniten! Aion tulevaisuudessa varmasti käyttää tätä vesiliukoisuutta enemmänkin hyväkseni.

Ja jos ihmettelette länttejä kuvissa, olen vain sutannut juttuja piiloon...!


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ERISTÄYTYJÄ, ÄLÄ JÄÄ PUUN ALLE

INTERRAIL + ROADTRIP 2018, OSA 3

SUOMI, MEIDÄN MAA JA MEIDÄN KIELI // BLOGMAS #6